» 2e Wereldoorlog Films

Wat is dit?

De Beste 2e Wereldoorlog Films

Band of Brothers
De Easy-Compagnie, 506th infanterieregiment Parachutisten,
101th Luchtlandingsdivisie van het Amerikaanse leger,
was een van de beste tirailleurscompagnieŽn ter wereld.
Vanaf de zware opleiding in Georgia in 1942 tot aan D-day en de geallieerde overwinning verteld Stephen E. Ambrose het verhaal van deze opmerkelijke compagnie die steeds weer de zwaarste klussen op te knappen kreeg.
De Easy-compagnie maakte alles mee, vanaf de landing in NormandiŽ in de vroege ochtend van D-day tot de verovering van Hitlers Adelaarsnest in Berchtesgaden.

Band of Brothers is het verhaal van de mannen van deze opmerkelijke eenheid, die vochten, honger leden, bevoren en stierven, een compagnie waarin anderhalf keer zoveel slachtoffers vielen als het aantal leden dat ze telden en waarin een Purple Heart als een gewoon embleem werd beschouwd. Op basis van urenlange intervieus met overlevenden en dagboeken en brieven van de militairen verteld Stephen E. Ambrose de verhalen van deze mannen, vaak in hun eigen woorden.
Steven Spielberg en Tom Hanks maakten in samenwerking met HBO een prestigieuze televisieserie van dit boek en deze serie werd bekroond met
een "Golden Globe" voor beste televisie serie.

Saving Private Ryan

De regisseur Steven Spielberg wilde kost wat kost de film uitbrengen op de memorabele dag D-Day 06 juni 55 jaar geleden in 1944 vondt destijds de landing plaats van de Amerikaanse troepen op de Normandische kustlijnSteven Spielberg's saving Private Ryan, internationaal geroemd door zowel recenten als filmpubliek, is een onvergetelijke en indringende film die wereldwijd diepe indruk heeft gemaakt. De film werd bekroond met 5 Academy Awards, waaronder die voor Beste Regisseur. Ook werden Oscars in de wacht gesleept voor Cinematografie, Montage, Geluid en geluidsmontage. Ruim zeventig recensenten (waaronder die van Time Magazine, USA today, The New York Times en Entertainment Weekly) en recensenten uit NY, Chigago, Dallas-FT. Worth en Groot-Brittanie riepen hem uit tot Beste Film van het Jaar. Recensenten in LA en Toronto vonden niet alleen de film maar ook de regie het beste. Bovendien ontving Spielberg ook nog zijn derde Directors Guild of America Award, 'The Spirit of Normandy' Award van de Amerikaanse Oud-Strijdersbond, een USO Meril Award van de gezamelijke militaire organisaties van de stad Washington + de hoogste onderscheiding van het Amerikaanse leger die aan een niet-militair gegeven kan worden. Saving private Ryan kwam voor in ruim 160 top-tien lijsten en ontving Golden Globes voor beste film (Drama) en Beste regisseur, de Production Guild of America Award en tien nominaties voor de Beste Academy Film Awards. Saving private Ryan was het wereldwijde kassucces van 1998.

The Thin Red Line

De film The thin Red line speelt zich af in de Pacific en dan vooral tijdens de slag om Guadalcanal, een grote slag op een tropisch eiland tussen Amerikaanse mariniers en de
Japanners. Het thema is de dunne scheiding tussen leven en dood, tussen gezond verstand en waanzin. Het is bekend dat goede mensen tijdens oorlogen verschrikelijke dingen
kunnen doen. Denk maar eens aan de duizenden Duitse huisvaders in WO2 die soldaat moesten worden en verselijke misdaden tegen joden en de vijand begingen terwijl ze elke
avond de brieven lazen van hun vrouw die vertelt hoe het met de kinderen gaat. Befehl ist Befehl. In de waanzin van het gevecht doet een mens vreselijke dingen.
De film is groots opgezet, heeft goede acteurs en speelt zich af op een schitterend tropisch eiland, beslist ook een film die je gezien moet hebben.

The Bunker

1944- Een afdeling moegestreden, terugtrekkende Duitse soldaten vindt onderdak in een afgelegen anti-tank bunker. Zonder voldoende munitie en met weinig kans te overleven, bereiden ze zich voor op de vijandelijke aanval. Maar als de mannen een onderaards labyrint ontdekken, is hun nachtmerrie compleet. Ervan overtuigd dat de vijand het labyrint is binnengedrongen, raken ze verstrikt in een dodelijk kat en muis spel. Tot hun ontzetting wordt het duidelijk dat er zich een duivels monster in het duister schuil houdt...

Pearl HarborDe twee jeugdvrienden Rafe en Danny willen hun hele leven al vechtpiloot worden. Als Rafe de kans krijgt om te vechten in de Tweede Wereldoorlog, laat hij z'n vriendin Evelyn (een verpleegster bij de marine) en Danny (ook een piloot) achter. Danny en Evelyn worden echter naar Hawaii verplaatst, waar ze elkaar ontmoeten. Rafe is ondertussen vermist verklaard. Net als de driehoeksverhouding ingewikkeld begint te worden, wordt het 7 december 1941: De Japanse aanval op de Amerikaanse luchtbasis Pearl Harbor.

Hitler The Rise Of Evil

Hitler: The Rise of Evil
is een portret van de gevaarlijkste man van de twintigste eeuw: Adolf Hitler. Het interessante aan deze bekroonde miniserie is, dat deze zich niet richt op de jaren dat Hitler aan de macht was, maar juist op de periode daarvoor. We krijgen te zien hoe een gefrustreerde, antisemitische soldaat kon uitgroeien tot de meest gevreesde man van Europa. Een man die zijn liefde voor het vaderland en zijn haat voor alles dat niet Arisch was, gebruikte om in twintig jaar de totale macht in Duitsland te grijpen.

A Bridge Too Far

A Bridge Too Far is een epos over de meest tragische blunder van de Tweede Wereldoorlog en vertelt gedetailleerd over een ambitieus plan dat meer Geallieerde levens kostte dan de hele landing in NormandiŽ. In A Bridge Too Far, wordt de geschiedenis pijnlijk nauwkeurig herschapen op het werkelijke strijdtoneel en met een fantastische cast van louter sterren. De geweldige omvang, de spanning en het gevaar van ťťn van de grootste militaire gokken uit de geschiedenis wordt meesterlijk weergegeven.

Saints and Soldiers

Saints and Soldiers is het enerverende verhaal over een gruwelijke episode uit de Tweede Wereldoorlog, bekend als de "Malmedy Massamoord". Het is midden december 1944 en Hitler's Blitzkrieg-leger raast door de bossen van Zuid-BelgiŽ in een verpletterend winteroffensief. In dit Ardennen offensief vallen korporaal Nathan Greer en zijn vriend sergeant Gordon Gunderson in Duitste handen en worden nog honderd anderen gevangen gehouden op een met sneeuw bedekte akker. In een moment van paniek en verwarring beginnen de Duitse soldaten op de Amerikanen te schieten. Greer, Gunderson en een handvol soldaten weten aan het bloedbad te ontsnappen en zich in de omringende bossen te verbergen. Zonder voedsel en wapens moeten ze de barre winter zien te doorstaan en hun eigen linies proberen bereiken...

The Lost Battalion

Ardennen 2 oktober 1918: de 77ste divisie van het Amerikaanse leger loopt in een Duitse hinderlaag. Hun situatie lijkt uitzichtloos, ze hebben geen beschikking over munitie en andere middelen om lang weerstand te kunnen bieden tegen de op hun tanden toe bewapende vijand. De Duitsers bieden hen 2 opties: overgeven of sterven! De 77ste divisie kiest een derde!


[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Wie is er online!

Stem hier!!


Copyright 2002-2018